Juletreaksjon 2021 i koronatid

I dag 2. februar har vi fått lov til å overrekke enda en gave til Kirkens Bymisjon, takket være vår innsamlingsaksjon av juletrær i Kragerø kommune! I 2009 startet Kragerø Rotaryklubb Juletreaksjonen der eiere av juletrær måtte kontakte Kragerø Rotaryklubb for å levere sine gamle juletrær til klubben, og så betale en sum som gikk videre som gave til Kirkens Bymisjon. Leder av Kirkens Bymisjon Kari Sveberg sier at denne innsamlingen betyr mye for Kirkens Bymisjon, fordi den er det første bidraget de får i det nye året. At Kragerø Rotaryklubb prioriterer en slik dugnad en mandag kveld midtvinters, på glatt føre innimellom våre krokete veier, setter hun umåtelig stor pris på. Hun understreker at når klubben gjennomfører en slik dugnad synliggjør Kragerø Rotaryklubb at Kirkens Bymisjon med de som bruker tilbudet og de som jobber der, blir sett, er viktige og de får pengestøtte til å hjelpe videre.

 

Da desember kom og koronaen begrenset våre sosiale bevegelser, ble klubben enige om å holde fast på aksjonen, og markerte i våre kalendre 11.januar som innsamlingsdagen. Torgeir Heen planla ut fra tidligere års erfaringer, og justerte etter smitteverntiltakene. Så kom utfordringen: Søndag 3.januar kl. 18.00 la Regjeringen fram på en pressekonferanse en kraftig innskjerping i smitteverntiltakene som skulle gjelde 14 dager. Det enkleste var å avlyse juletreaksjonen. Problemet var bare at vi visste at Kirken Bymisjon i enda større grad enn tidligere trengte penger. Under koronaen var det enda flere som hadde fått behov for støtte av Kirkens Bymisjon, hadde Kari fortalt oss. Det var grunnen til at vi før jul ga en julegave på 20.000 til Kirkens Bymisjon. Vi holdt et hastestyremøte 4.januar med tre av fem styremedlemmer og aksjonsleder, der vi bestemte oss for gjennomføre aksjonen ved å flytte den fra 11. januar til 18. januar – eventuelt så lenge vi måtte i henhold til nasjonale og lokale smitteverntiltak og i dialog med kommunelegen. Styret var sikker på at de som hadde juletrær ville tilpasse seg situasjonen og bidra når vi kunne hente trærne. Denne informasjonen ville vi også få ut i lokalavisene.

 

I tett dialog med kommunelegen og strenge smitteverntiltak, samlet vi oss bak Rema bygget på Kalstad. Været var som det pleide, regnvær og sludd på glatt føre. Vi delte oss i lastebiler og personbiler som følgebil, sto på tvers på glatta i Rørvik, og lurte på om vi kom opp bakkene på Fossingveien. Alle kom fram med juletrærne der de ble levert i Årøsvingen for å lage flis. Det var færre trær i år. Den gledelige nyheten var at våre innbyggere ga mer penger. Så i dag fikk Torgeir Heen og president Gunnar Øyhaugen gitt 20.000 kroner til leder av Kirkens Bymisjon, Kari Sveberg. Medlemmene i klubben er glade for at vi valgte å strekke oss litt ekstra i år for å få gjennomført juletreaksjonen, når Kari takket så varmt for bidraget.

Rotary er hva Rotary gjør !
 
Et blikk på endringsarbeidet til NAV (IT)

22. mars 2021

Et blikk på endringsarbeidet til NAV (IT)

Terje Heen, IT-konsulent ansatt i NAV, har bakgrunn som utvikler i konsulentselskap og har jobbet i NAV fra 2016 med brennende interesse for utvikling og forbedring for oss brukere! Endringstakten er øket dramatisk og 100 team utfører 1300 endringer/uke!

B13 - Innhold og utforming

15. mars 2021

B13 - Innhold og utforming

Virksomhetsleder Eiendom i Kragerø kommune Julius Finnsson presenterte avd. som har ansvar for alle kommunens bygg, totalt 60.000kvm. Deretter gikk han grundig gjennom innholdet i B 13, hvor 120 personer og mange funksjoner skal på plass fra 15.12.2021.

Berg Museum - Fortid og fremtid

8. mars 2021

Berg Museum - Fortid og fremtid

Dagny Kalander fra Berg Museums Venneforening holdt et engasjert og innholdsrikt foredrag om museets bakgrunn, dagens innhold og aktiviteter. Det arbeides bredt for å øke aktiviteten og temaforedrag på søndager samt bedre åpningstider har gitt godt besøk!

Hege M Baugstø Lier - Egoforedrag

1. mars 2021

Hege M Baugstø Lier - Egoforedrag

Hege fortalte om sin bakgrunn fra oppvekst til dagens situasjon med to store døtre i hus. Hun har stort engasjement og kraftig driv i alt hun engasjerer seg i fra utdanning, jobb, politikk, tillitsverv til fritid. Flotte tur-foto fra høye fjell ble vist.

Guvernørbesøk

22. februar 2021

Guvernørbesøk

Guvernør Berit Reppesgård besøkte klubben vår på Zoom-møte og holdt et inspirerende foredrag om Rotary. "Sett seil" er hennes motto for året, og det ble en annen kurs enn forventet med Pandemi. Alt er endret fra planlagte møter til ene og alene nett-møter

Klubbkveld med videoforedrag

1. februar 2021

Klubbkveld med videoforedrag

Hele 15 medlemmer deltok på kveldens Zoom-møte! Vi så foredraget til Njål Gjennestad fra distriktskonferansen "Med etikk og Rotarys verdier inn i framtid".
Njål reflekterte over om vi tør å slippe fortøyningene vi har i vår klubb og utvikle oss videre.

Pilgrimsleia til Nidaros

25. januar 2021

Pilgrimsleia til Nidaros

Rune Nylund Larsen, fotograf/forfatter fra Risør, fortalte om sin ferd fra Risør til Trondheim med seilskuta Risør II for å dokumentere Kystpilgrimsleia Egersund - Nidaros. Fantastiske foto fra kysten seilasen foregikk ble vist, og kan ses i boka hans.

Juletreaksjonen 2021 - Gjennomført!

18. januar 2021

Juletreaksjonen 2021 - Gjennomført!

Hele 16 Rotaryanere stilte opp i et ufyselig vinterregn for å hente pent brukte og helt utslitte juletrær. Vi måtte bokstavelig ut på glattisen under årets aksjon, totalt 120 trær ble hentet. Alle Corona-forholdsregler ble fulgt og gode avstander holdt.

Kommunedirektør Inger Lysa; "Kragerø siden sist"

11. januar 2021

Kommunedirektør Inger Lysa; "Kragerø siden sist"

Hele 16 medlemmer fulgte spent med på kommunedirektør Inger Lysa sin flotte presentasjon i dagens Zoom-Rotarymøte. Først ga hun et tilbakeblikk på 2020 med Covid-19 konsekvenser, før hun så framover og pekte på en rekke utfordringer i vår kommune.

Klubbkveld med egoforedrag

4. januar 2021

Klubbkveld med egoforedrag

Godt Nytt År!
Årets startet med Corona-innstramming og derved Zoom-møte med hele 16 deltakere! Juletreaksjonen blir utsatt en uke til 18.jan. Adam Egal fortalte oss om sin oppvekst i borgerkrigsherjede Somalia og en lang utdannelse som han håper gir jobb

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Tollboden hotell, frokostsalen
Adresse: P. A. Heuchs gate 4
Postnummer: 3770
Sted: Kragerø
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 18:00:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: I juli måned er møtetiden endret til kl. 11.30. Sommergjester ønskes spesielt velkommen. Møtested er fra sommeren 2019 i Tollbodens Bakhave dersom ikke annet blir kunngjort

Nye Veier AS - info om E18
12. apr. 2021, 18.00 - 19.00

Senior kommunikasjonsrådgiver Imi Vegge

Klubbkveld
19. apr. 2021, 18.00 - 19.00

Innkommende presidents plan for neste Rotaryår

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...